dissabte, 5 de desembre del 2015

3. Aspectes gramaticals

3.  Gramàtica

3.1 Torna a llegir el text Escapada Castanyer d’en Cuch de l’activitat anterior i detecta-hi els errors gramaticals; fixa’t, sobretot, en els pronoms relatius, els pronoms febles, l’apostrofació, l’ús dels signes de puntuació i les convencions gràfiques (majúscules i minúscules, cursives, símbols, guionets...). Per fer aquesta activitat pots consultar l’Optimot o el Termcat.

Detecta els errors del text, agrupa’ls per conceptes i escriu-ne la solució. Després torna a escriure el text corregit( aspectes textuals i gramaticals) en el teu espai personal. La solució serà a l’Aula Mestra.

ortografia
morfologia
sintaxi
lèxic
convencions

Vocals
Consonants
Apòstrofs
Accents
Dièresis

Substantivització
Possessius
Pronoms: relatius i febles
Verbs: gerundis


Puntuació Connectors: per unir frases o sintagmes
Frases simples per frases compostes

Ús de lèxic específic.
Mots crossa

Majúscules i minúscules
Cursives, negretes, espais, guions, parèntesis

Aquesta graella recull la majoria dels errors gramaticals dels textos, però no indica que el text que cal corregir els contingui tots.

3.2 A continuació, tenint en compte els aspectes textuals, gramaticals i lèxics refés el text d’aquesta fitxa del text Escapada Castanyer d’en Cuch en un to objectiu.

Dies de visita Quan vulgueu.
Duració En un matí es fan les escapades.
Nens Sense problemes.
Animals Sense problemes.
Accés: Amb cotxe, la única manera d’accedir és mitjançant la furgoneta que porta la Eva des de Cànoves fins al Castanyer, doncs l’accés és restringit per normativa del Parc Natural del Montseny. La carretera és preciosa.
(Aquí hi ha 55 paraules)

Escriu el text en un comentari. El text ha de tenir 80 o 100 paraules.


            

11 comentaris:

Unknown ha dit...

●Agrupa i ordena correctament les frases i els paràgrafs segons el sentit del text.

El Castanyer, ubicat al Parc Natural del Montseny, és l’arbre que té més diàmetre de Catalunya, gairebé 12 metres. El seu interior és buit amb dues obertures cap a l’exterior. A dins és tan gran que durant un temps hi va viure un carboner qui tenia la seva pròpia llar de foc a l’interior.
Recomano que, una vegada arribeu al Castanyer, hi feu un parell de voltes. Sense pressa, aneu-lo observant. La forma canvia totalment depenent de l’angle des del qual se’l mira. De fet, semblen arbres diferents.
Vaig anar a l’hivern. Les fulles a terra li donen un color torrat a tot el paisatge que encisa.
Una furgoneta fa excursions al castanyer cada dia, sempre amb cita prèvia.
La Eva, la guia de l’excursió, us explicarà la història i anècdotes del Castanyer per aconseguir picar-vos la curiositat.
És una d’aquelles escapades que et deixa amb ganes de tornar.


Unknown ha dit...


Escriu el text en un comentari. El text ha de tenir 80 o 100 paraules.

El Castanyer d’en Cuch està ubicat al Parc Natural del Montseny, és l’arbre que té més diàmetre de Catalunya, gairebé 12 metres. El seu interior està buit i té dues obertures cap a l’exterior.
L’escapada per veure aquest arbre emblemàtic es pot fer en un dia i és adequada per tota la família, inclosos nens i mascotes.
Només es pot arribar en cotxe si s’arriba amb l’excursió organitzada per la guia autoritzada per entrar dins del Parc amb vehicle. Es diu Eva i fa sortides diàries en furgoneta amb reserva prèvia.
És molt recomanable contractar l’excursió per poder gaudir de les vistes, la carretera és preciosa i la furgoneta que es fa servir per portar la gent d’excursió és molt confortable. Els comentaris de la guia, experta coneixedora del Parc, també ajuden a gaudir de tot l’entorn.

Unknown ha dit...

Act 3.2. Escapada Castanyer d’en Cuch

El castanyer d’en Cuch està situat al Parc del Montseny, a la finca privada de Can Cuch. És un arbre declarat monumental amb la singularitat de tenir un perímetre de 12 metres. El seu interior és buit, el que va propiciar, temps enrere, que un carboner s’hi instal•lés amb el seu jac i la seva llar de foc.

L’accés està restringit. Les visites són guiades i amb una freqüència diària. S’ofereix un servei de vehicles 4x4 i furgoneta per a fer la sortida. La persona de contacte és l’Eva que s’encarrega de gestionar el recorregut des de Cànoves. L’excursió transcorre per una carretera de muntanya amb un encant especial.

Es tracta d’una activitat molt adient per anar amb nens i mascotes.

Unknown ha dit...

El Castanyer, ubicat al Parc Natural del Montseny, és l’arbre que té més diàmetre de Catalunya, gairebé 12 metres, i el seu interior és buit amb obertures cap a l’exterior.
Es pot anat quan es vulgui i l’escapada es pot fer en un matí. Els nens poden anar-hi sense problemes i també es pot fer en companyia d’animals.
L’única manera d’accedir-hi és per una carretera preciosa mitjançant una furgoneta que fa excursions des de Cànoves cap al Castanyer tots els dies, sempre amb cita prèvia, ja que l’accés és restringit per normativa del Parc Natural del Montseny.
L’Eva, la guia de les excursions, explica la història i anècdotes del Castanyer i aconsegueix despertar-hi la curiositat.

Héctor Salas López ha dit...

Activitat 3.2
El Castanyer, ubicat al Parc Natural del Montseny, és l’arbre que té més diàmetre de Catalunya, gairebé 12 metres. El seu interior és buit amb dues obertures cap a l’exterior.
Es pot visitar tots els dies de l’any amb cita prèvia, les visites tenen una duració aproximada de 3-4h en l’horari de matí. Es pot accedir amb cotxe fins a Cànoves, però per pujar a veure el Castanyer serà necessari anar amb furgoneta. La guia de l’excursió, Eva, us explicarà la història i anècdotes del Castanyer, també es l’encarregada de portar la furgoneta, ja que l’accés és restringit degut a la normativa del Parc Natural del Montseny. Pareu especial atenció a tot el trajecte, ja que la carretera per on es puja cap al Castanyer ens permet endinsar-nos en unes visites precioses.
És una escapada ideal per gaudir amb la família i els nens, a més, també son ben rebudes les mascotes.

Marta Vera ha dit...

Al Parc Natural del Montseny hi ha el Castanyer del Cuch, l´arbre amb el diàmetre més gran de Catalunya.
Es pot visitar a qualsevol época de l´any i l´escapada dura un matí. És una activitat que es pot fer amb nens. Els animals de companyia tambè hi poden participar.
L´accès al Parc és restringit per vehicles privats. Per accedir al Castanyer s´ha de contactar prèviament amb l´Eva, la guia de l´excursió, que organitza cada día les sortides amb la seva furgoneta desde Cànoves, per una carretera preciosa, fins al Castanyer.

Unknown ha dit...


Escapada al Castanyer d’en Cuch

Situat en el Parc Natural del Montseny i dins d’una finca privada, la finca de San Cuch, es troba l’arbre que té més diàmetre de Catalunya gairebé 12 metres, el Castanyer d’en Cuch. Dins és tan gran que durant un temps hi va viure un carboner qui tenia la seva pròpia llar de foc a l’interior.
El seu accés està restringit als vehicles motoritzats només es pot accedir mitjançant vehicles 4x4 i amb la furgoneta de la Eva des de Cànoves fins al castanyer.
Les sortides son diàries: horari a las 9 i a les 10 del mati, duració entre dues i tres hores. Es pot anar en família, en grup i amb les mascotes. S’ha de sol·licitar cita prèvia.

Unknown ha dit...

VISITA AL CASTANAYER D’EN CUCH
El Castanyer d’en Cuch està situat al Parc Natural del Montseny dins d’una finca privada. És l’arbre declarat monumental amb més perímetre de Catalunya (gairebé 12 metres). El seu interior és buit amb dues obertures que, antigament, va servir de llar per un carboner.
Donat que la ubicació de l’arbre és en una zona privada, només s’hi pot accedir amb una furgoneta que surt de Cànoves fins al Castanyer. Es pot visitar qualsevol dia de l’any sempre i quan les visites siguin concertades amb l’Eva.
Es tracta d’una petita excursió d’un matí on es pot anar acompanyat de nens i d’animals de companyia.

Unknown ha dit...

El Castanyer d'en Cuch és un dels arbres de més renom del Montseny, el seu perímetre és de gairebé 12 metres, és l'arbre amb més perímetre a tota Catalunya. El seu interior és buit i té dues obertures. L'espai a l'interior és tal que durant un temps hi va viure un carboner i fa poc 3 parelles van puntejar una sardana dins del tronc.
L'excursió és ideal per anar amb nens i mascotes. L'itinerari comença a Cànoves, cal deixar el cotxe a l'aparcament, el castanyer està a 5 km. Per a les persones amb mobilitat reduïda organitzen visites en 4x4.

Núria Santos ha dit...

Per poder visitar l'arbre més monumental de Catalunya, amb un diàmetre de 12 metres, us heu d'acostar al parc Natural del Montseny, prèvia reserva perquè es troba dins d'una finca privada i l'accés és restringit.
Hi podeu anar en qualsevol época de l'any amb nens i mascotes, teniu en compte que l'escapada dura un matí i que les sortides, des de Cànoves, són a les 9h i a les 10h.
Aquest arbre, el Castanyer d'en Cuch, és buit per dins i durant un temps hi va viure un carboner qui tenia la seva pròpia llar de foc a l' interior. L'Eva, la guía de la excursió, us explicarà la seva història.

José Manuel López ha dit...

Activitat 3.2

Escapada Castanyer d’en Cuch

El castanyer d’en Cuch és l’arbre declarat monumental amb més perímetre de Catalunya.
Les visites es poden realitzar qualsevol dia en horari de matí. Es un visita orientada ha tots els públics, fins hi tot animals.
Per accedir s’ha de fer per una carretera preciosa situada en el Parc Natural del Montseny i dins d’una finca privada, la normativa prohibeix l’accés en cotxe. La única manera és mitjaçant la furgoneta que port la Eva.